11 auala e taofia ai faʻamau mai le tatalaina.E toafia e te iloa?-CZIT

Bolt e pei o se meafaigaluega e masani ona faʻaaogaina i mea faʻapipiʻi, faʻaoga e matua lautele, ae o le faʻaaogaina umi o le a aumaia ai foi le tele o faʻafitauli, e pei o le faʻavaivaia o fesoʻotaʻiga, le lava le malosi o le pipii, ele ele ma isi.O le lelei ma le lelei o le masini o le a aʻafia ona o le tatalaina o fesoʻotaʻiga o faʻamau i le taimi o le masini o vaega.E faʻafefea la ona tatala le faʻamau?

E tolu auala masani e faʻaogaina ai le faʻamalo: faʻafefete faʻamalo, faʻainisinia faʻamaʻi ma tumau tumau.

  • Fa'amau fa'alua

Fa'avae ole nati e tete'e fa'amuta ile pito i luga: e lua mea fe'ese'esea'i pe'a fa'alua nati e fa'ato'itala.O le fa'asagaga muamua o lo'o i le va o le nati ma le fa'amau, a'o le fa'asaga lona lua i le va o le nati ma le nati.I le taimi o le faʻapipiʻiina, o le faʻapipiʻiina muamua o le faʻafefe muamua o le 80% o le lua faʻafefe.I lalo o le aʻafiaga ma le vibration uta, o le a faʻaitiitia ma mou atu le feteʻenaʻiga o le pito muamua o le feteʻenaʻiga, ae i le taimi lava e tasi, o le nut muamua o le a faʻapipiʻiina, e mafua ai le faʻateleina o le feteʻenaʻiga o le lua faʻafefe.E tatau ona foia le fete'ena'iga muamua ma le lua pe a matala le nati, talu ai e fa'atupula'ia le malosi lona lua a'o fa'aitiitia le malosi muamua.I lenei auala, o le a sili atu le lelei o le anti-loosening effect.

Fa'atonuga o le fa'amavaeina o filo i lalo: E fa'aaoga fo'i nati fa'alua e fa'apipi'i filo i lalo e taofia ai le matala, ae taamilo nati e lua i itu fa'afeagai.I lalo o le a'afiaga ma le vibration, o le a faʻaitiitia ma mou atu le feteʻenaʻiga o le pito muamua.

  • 30° filo filo e tete'e matala tekinolosi

O lo'o i ai le 30° wedge bevel i le pito i lalo o le nifo o le 30° wedge filo fafine.A fa'apipi'i fa'atasi nati fa'amau, e fa'apipi'i mau pito nifo o le fa'amau i le fa'a'au o le filo tama'ita'i, ma i'u ai i se malosi loka tele.

Ona o le suiga i le Angle o le conformal, o le malosi masani e faʻaaogaina i le faʻafesoʻotaʻi i le va o filo o loʻo i le Angle o le 60 ° i le faʻamau, nai lo le 30 ° e pei o filo masani.E manino lava o le mamafa masani o le filo filo 30 ° e sili atu nai lo le faʻapipiʻiina o le mamafa, o lea e tatau ai ona faʻateleina le faʻatupuina o feteʻenaʻiga faʻafefe.

  • Talu mai le nati loka

E vaevaeina i: faʻaaogaina mo masini fau auala, masini faʻapipiʻi, masini faʻainisinia vibration o nati loka-malo maualuga, faʻaaogaina i le aerospace, vaʻalele, tane, masini mining, e pei o le nailon nati lokaina, faʻaaogaina i le mamafa o galuega. e le sili atu nai lo le 2 ATM mo penisini, kerosene, vai po'o le ea e pei o le ala galue o loʻo faʻaaogaina mo - 50 ~ 100 ℃ vevela faʻafefeina o loʻo lokaina nati i luga o le oloa, ma le nati loka loka.

  • Kelu loka filo

Kelu loka filo o le (methyl) acrylic ester, initiator, promoter, stabilizer (polymer inhibitor), vali ma faʻatumu faʻatasi i se vaega patino o le pipii.

Mo le tulaga o le pu: pasi le uʻamea i totonu o le pu sikulima, faʻapipiʻi le filo faʻapipiʻi kelu i le filo o le vaega meshing, faʻapipiʻi le nati ma faʻapipiʻi i le torque faʻamaonia.

Mo le tulaga lea e sili atu ai le loloto o le pu sikulima nai lo le umi o le paʻu, e tatau ona faʻaoga le kelu loka i le filo filo, faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi i le torque faʻamaonia.

Mo le tulaga o le pu tauaso: faʻapipiʻi le kelu loka i le pito i lalo o le pu tauaso, ona faʻapipiʻi lea o le kelu loka i le filo o le faʻamau, faʻapipiʻi ma faʻamau i le torque faʻamaonia;Afai e tatala i lalo le pu tauaso, na o le kelu loka e faʻaoga i le filo o le faʻamau, ma e leai se kelu e manaʻomia i le pu tauaso.

Mo le tulaga galue o le paʻu lua-ulu: o le kelu loka e tatau ona paʻu i totonu o le pu faʻailoga, ona faʻapipiʻi lea o le kelu loka i luga o le faʻamau, ma faʻapipiʻi le stud ma faʻapipiʻi i le torque faʻamaonia;A maeʻa ona faʻapipiʻi isi vaega, faʻapipiʻi le kelu loka i le vaega faʻapipiʻi o le stud ma le nati, faʻapipiʻi le nati ma faʻamau i le torque faʻamaonia;Afai e matala le pu tauaso i lalo, e leai se kelu pa'u i totonu o le pu.

Mo mea fa'apipi'i fa'apipi'i fa'apipi'i (e pei o sikulima fetu'una'i) : a uma ona fa'apipi'i ma fa'amau i le torque fa'apitoa, tu'u le kelu fa'amau i totonu o le mea fa'apipi'i o le filo e fa'ataga ai le kelu e ulu na'o ia.

  • Fusi fa'amau fa'alua fa'apipi'i fa'apipi'i ta'i fa'amau i totonu

O le nifo va'ai radial i luga o le pito i fafo o le fufulu loka loka ua pupuni i le mea faigaluega o lo'o fa'afeso'ota'i.Pe a feagai le faiga e tetee atu i le tatalaina i luga o le mamafa o le mamafa, e na o le pito i totonu o le gasket e mafai ona tupu.

O le mamao fa'alautele o le fusu loka loka i le itu o le mafiafia fa'alautele e sili atu nai lo le fa'aumiumi fa'asolo o le filo fa'alautele.

  • Vaelua le pine ma le nati slotted

A uma ona faʻamau le nati, faʻapipiʻi le pine cotter i totonu o le nati slot ma le pu siʻusiʻu o le faʻamau, ma tatala le siʻusiʻu o le pine cotter e puipuia ai le fesuiaʻiga o le nati ma le faʻamau.

  • Fa'asologa uaea uamea tatala

O le anti-loosening of series steel wire o le tuʻuina lea o le uaea uʻamea i totonu o le pu o le ulu ulu, ma faʻafesoʻotaʻi faʻamau i le faasologa e aofia ai le tasi ma le isi.Ose auala fa'atuatuaina e malolo ai, ae fa'a'ole'ole le fa'a'ese'ese.

  • Taofi kesi

A uma ona fa'amau le nati, fa'apipi'i le fa'amea fa'amau e tasi po'o le fa'amau fa'alua i le itu o le nati ma le so'oga e loka ai le nati.Afai e mana'omia e fa'amau e lua le so'o fa'alua, e mafai ona fa'aogaina ni fusuaga fa'alua e fai ai nati e lua e taofi le tasi.

  • Fufulu vaipuna

O le mataupu faavae anti-loosening o le vaimea tautotogo e faapea ina ua uma ona faamafolafola le vaimea tautotogo, o le a maua ai e le vaimea tautotogo se elasticity faifai pea, ina ia faaauau pea ona faatumauina e le nati ma filo filo sooga paʻu se malosi feeseeseai, maua ai se taimi tetee, e puipuia ai. matala le nati.

  • Fa'atekonolosi fa'amau fa'afefete

Fa'atekonolosi fa'afefete fa'afefete vevela, e aunoa ma le mana'omia mo le tatalaina muamua, i totonu o le fa'ailoga tapuni e mafai ona fa'apipi'i sa'o e ausia ai le feso'ota'iga, i totonu o le fale gaosi oloa fa'aaogaina tele.

O lenei tekinolosi faʻafefete faʻafefe vevela o se faiga malulu o le faʻapipiʻiina o le tagata lava ia ma faʻavili sooga pe a maeʻa le televave o le taamilosaga o le afi e faʻatautaia i le mea laupepa e faʻafesoʻotaʻi e ala i le faʻamauina o le faʻamau i le ogatotonu o meafaigaluega ma palasitika deformation e gaosia e. vevela vevela.

  • mua'i utaina

O le maualuga o le malosi o le soʻotaga faʻamau e masani lava e le manaʻomia ni faiga faʻapipiʻi faʻapipiʻi, aua o paʻu malosi maualuga e masani lava ona manaʻomia se malosi faʻapipiʻiina muamua, o se malosi tele muamua i le va o le nati ma le fesoʻotaʻiga e maua ai se malosi malosi, o lenei mamafa. o le a taofia ai le feliuliua'i o le nati fe'ai torque, ina ia le tatalaina le nati.


Taimi meli: Mati-04-2022